logo_ikona

Odvetniška pisarna Urbanija

Zanesljiv partner za vaše pravne zadeve!

Izkušena ekipa odvetnikov in svetovalcev

Odvetniška pisarna Urbanija je bila ustanovljena leta 2003. Sedež pisarne je v strogem središču Ljubljane, v neposredni bližini osrednje sodne stavbe in številnih državnih organov.

Ustanovitelj odvetniške pisarne Urbanija, odvetnik Samo Urbanija, je pravnik z več kot 20 letnimi izkušnjami. Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Pred ustanovitvijo lastne odvetniške pisarne je izkušnje pridobival v gospodarstvu, na sodišču in v drugih odvetniških pisarnah. Pri delu mu pomaga ekipa zagnanih pravnih strokovnjakov in sodelavcev. Odvetniška pisarna sodeluje s strokovnjaki s področja financ in davkov ter z izvedenci različnih strok. Vse s ciljem, da svojim strankam na enem mestu ponudimo celovito rešitev in najboljše možnosti za uspeh.

Smo butična pisarna. Pri nas ne boste zgolj številka. Naša prioriteta je temeljito razumevanje potreb in pričakovanj naših strank, ki so vedno v središču naše pozornosti. Svojim strankam se individualno posvetimo in prilagodimo njenim potrebam in zahtevam. Ker se zavedamo, da je tudi vaš čas dragocen, se trudimo termine sestankov čim bolj prilagoditi vašemu urniku.

Strokovnost, profesionalnost in zaupnost sta načeli našega dela. V odvetniški pisarni se redno strokovno izobražujemo, spremljamo sodno prakso in pridobivamo nova znanja. Delujemo profesionalno in v skladu s kodeksom odvetniške poklicne etike. Ker se zavedamo, da je zaupnost temelj odnosa med stranko in odvetnikom, vam zagotavljamo, da bomo to zaupnost strogo varovali.

Tožarjenje je skrajna oblika reševanja sporov. Preden začnemo sodni postopek, se trudimo izčrpati možnosti za mirno rešitev nastalega spora ali pravnega razmerja, preko mediacije ali neposrednih pogajanj z nasprotno stranko. Veliko sporov nam uspe rešiti, preden pridejo na sodišče, zato menimo, da smo pri tem uspešni.

Potrebujete odvetnika?

Vaš primer bomo skupaj pregledali in vam glede na strokovno znanje in izkušnje dali mnenje, kakšne so možnosti in vam svetovali, kateri pravni postopki bi bili za vaš primer najbolj ustrezni. Seznanili vas bomo z oceno stroškov, okvirnim trajanjem ter potekom postopka.

Zadnje objave

Uncategorized
Pogodba o ureditvi premoženjskih razmerij med zakoncema

Pogodba o ureditvi premoženjskih razmerij med zakoncema, za katero se v pogovornem jeziku uporablja tudi izrez predporočna ali ženitvena pogodba, je novost v slovenskem družinskem pravu, ki jo je prinesel sprejem novega Družinskega zakonika.

Uncategorized
Stanovanjski zakon – spremembe in dopolnitve

Sprejete so bile spremembe in dopolnitve Stanovanjskega zakona, ki določajo, da lahko etažni lastniki, ki imajo več kot 75-odstotni solastniški delež, izvedejo gradbena in izboljšave za odpravo arhitektonskih ovir tudi, kadar je zanje treba pridobiti gradbeno dovoljenje.